image06

Trzeci tydzień rozpoczął się zmianą pogody. Nie oznaczało to niestety, że przestało padać, a tylko że deszczowi zaczął towarzyszyć zimny wiatr. Na szczęście nie zakłóciło to w żaden sposób przebiegu praktyk. 

Sławek, Norbert i Arek w firmie Engineering Documentation  tworzyli aplikacje webowe umożliwiające zarządzanie zasobami informatycznymi oraz ich użytkownikami.

Czytaj więcej: Wieści z Erasmusa w Irlandii

 

V BIEG ERASMUSA

 

W najbliższy piątek w całym kraju będzie podjęta próba pobicia rekordu Polski w kategorii „największej liczby osób, które wezmą udział w wirtualnym biegu w ciągu 24 godzin”. Akcja organizowana jest przez Narodową Agencję Programu Erasmus+ i Europejski Korpus Solidarności pod patronatem Ministerstwa Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu oraz Polskiego Komitetu Olimpijskiego.

W tegorocznej, piątej już edycji, udział weźmie także nasza szkoła. Reprezentować nas będzie mgr Damian Dziewiński (kapitan drużyny), mgr inż. Łukasz Łagożny, mgr Maciej Podstawski i mgr inż. Karol Szałajko.

Startujemy 24 września przy Arenie Sanok o godz. 15:30.

Zapraszamy do wspierania naszych przedstawicieli.

 

 

 

UWAGA!

 

22 i 23 września (środa i czwartek) będą robione zdjęcia klasowe.

 

image04W niedzielę 12 września na praktykę zawodową Erasmus+ do Sligo w Irlandii wyjechała grupa 25 uczniów z naszej szkoły. Jest to pierwszy wyjazd po ponad półtorarocznej przerwie spowodowanej pandemią.

Po przyjeździe, w środku nocy, część grupy – chłopcy z klasy obrabiarek zostali zakwaterowani u rodzin goszczących, natomiast reszta trafiła do hostelu w Strandhill (na przedmieściu Sligo) o nazwie Surf&Stay. Rano okazało się, że jest on położony 100m od oceanu i znajduje się przy nim szkoła sufingu. Jednakże, nie uprawianie sportu było celem naszego przyjazdu lecz praca w firmach, które zostały zorganizowane przez naszego partnera – Your International Training.

Czytaj więcej: Erasmus w Irlandii rozpoczęty

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.
OK